22 54 82 16 - helst mellem 08.00 og 09.00 - MY Zoneklinik, Taastrup Hovedgade 92. 1. - 2630 Taastrup myannejohansen@gmail.com

 

Kranio-Sakral terapi – til børn og voksne der giver dyb ro og afspændthed. 

Kranio-Sakral terapi (også kaldet KST) er en blid, behagelig massage på bl.a. kranie, hoved, ryg og korsben. Anvendes ved skavanker som følge af fysiske belastninger.

Et besøg hos mig starter altid med en samtale omkring baggrunden for henvendelsen. Jeg anvender små blide tryk og træk svarende til 5 gram. Behandlingen foregår liggende på briksen, hvor klienten vil føle, at jeg næsten ikke rører. Alligevel vil kroppen nærmest tage imod med åbne arme og lukke behandlingen indenfor. Jeg forcerer altså ikke en anden tilstand i klientens krop, men skaber de rette betingelser og inviterer kroppen til at afspænde og genoprette sin balance. Virkningen er dybt afspændende på nervesystem, muskler og bindevæv og derfor så velegnet til både børn og voksne. Klienter fortæller at de under behandlingen hurtigt går ned i en næsten søvn-tilstand, drømme der flyder, og samtid er de bevidste om omgivelserne. Dyb afslapning. 

 

 

Forklaring
Centralt i arbejdet med Kranio-Sakral terapi er frigørelse omkring kranienerverne, så funktionen i centralnervesystemet og specielt det autonome nervesystem (stress / afspænding) optimeres.

Kroppen kan have opbygget spændinger imellem knoglerne, i bindevævet eller membranerne  der omgiver hjernen og rygmarvens nerver. Det kan betyde afklemte kranienerver og et stresset nervesystem.

Kranio-Sakral terapien aktiverer kroppens egne ressourcer til at frigøre disse spændinger og restriktioner. Herved skabes en forbedret funktion i de dele af kroppen, som de pågældende kranienerver påvirker.

Rent fysisk sker der det, at når kroppen har de nødvendige ressourcer er den selvkorrigerende.

Når den får de rigtige signaler, vil den justere sig selv.

De små børn
har stor glæde af behandlingen, hvis de ikke er i trivsel. Feks. efter et langt fødselsforløb, som kan have stresset både mor og barn. Ligesom hos voksne spænder barnet ved stress op i sine muskler bla. i nakke og ryg. Det kan give udfordringer ved amningen, fordi barnet ikke kan slappe af pga smerter.

De henvendelser jeg har i klinikken er spædbørn/mindre børn som  ikke rigtig er i trivsel, har muskelspændinger i nakke og ryg, meget afbrudt søvn, skævt kranie efter fødslen, kolik, øreproblemer

De større børn
har også god effekt af KST f.eks.ved indlæringsproblemer, dårlig motorik, adfærdsproblemer. Er der stress ind over, hvilket kan give hovedpine pga muskelspændinger i nakke, skuldre, ryg er KST ligeledes meget effektivt. 

Stress
er der i voksenlivet stress og muskelsmerter, kan KST hjælpe. At mærke følelsen af at få tømt sit hoved og få afspændt musklerne, giver fornyede kræfter og klarhed.  

 

KST er effektivt hvis:

Angst
ADHD

små og store børn m/manglende trivsel
kolik
OCD
kroniske stresssymptomer
koncentrations- og søvnbesvær
allergi og astma
spændinger i ansigtsmuskler og kæber
hovedpine/migræne
nakkesmerter
piskesmæld
svimmelhed/balanceproblemer
tinnitus
ryg- og lændesmerter
fordøjelsesproblemer
stress
og meget andet…