22 54 82 16 - helst mellem 08.00 og 09.00 - MY Zoneklinik, Taastrup Hovedgade 92. 1. - 2630 Taastrup myannejohansen@gmail.com

Spinal Release – Uddannet hos Center for kropsterapi v/ Rikke Anderberg

Det blideste tryk med den store effekt.

Behandlingen er særdeles effektiv ved feks diskusprolaps, Scheuermann, piskesmæld, migræne, hovedpiner, nakke og skuldersmerter, rygsmerter, iskias, slidgigt, idrætsskader med mere.

Behandlingen er blid og smertefri.  

Et besøg hos mig indledes altid med med samtale omkring baggrunden for henvendelsen.

Forklaring: Spinal Release kan gives alle steder på kroppen. Behandlingen strækker bindevæv, afspænder muskler og sener. Korrigerer bl.a. skævheder i rygsøjlen, bækken og ben. Kroniske muskelspændinger og dårlig kropsholdning, kan være årsag til skævhed i f.eks rygsøjlen eller nedsat bevægelighed andre steder i kroppen. Der kan være nedsat kraft i musklerne, hvis spinalnerverne er kommet i klemme. Den blide behandling løsner og giver plads til spinalnerverne, så de igen kan fungere, når nerveforsyningen bliver optimal igen. 

Når klienten henvender sig med muskelsmerter i f.eks. hoved, nakke, eller i det hele taget bevægeapparatet, foretager jeg altid en grundig visuel iagttagelse. Den starter allerede, når klienten træder ind af døren. Hvordan er kropsholdningen. Hvordan bærer klienten selv selv. Er hovedet let på skrå, er maven fremskudt, fremskudte skuldre. Står vedkommende mere på det ene ben end det andet. Er bevægelsen lidt stivnet/lukket ???   De første indtryk kan afsløre meget.

Hvordan foregår behandlingen
Klienten ligger på maven/ryggen. Beklædning oftest kun iklædt trusser, da det så er nemmest for mig at lokalisere skævhed/spændinger. Når jeg står for enden af briksen, ved hoved eller fødder, er det tydeligt at se, hvor der er selv det mindste opspændte område/eller lettere skævhed. Er der muskelsmerter i lændeområdet, kan det forårsage en skævhed. Dette kan også have forplantet sig til øvre ryg/nakke, heraf også spænding i skuldre. Især hvis der har været gener i lang tid. Er der forskel på benenes længde, kan det være pga. muskelspænding i hofteområde. 

Med mine hænder går jeg meget blidt/søgende på opdagelse omkring de smertefulde steder. Mærker efter og lokaliserer spændingen derinde. Synker blidt ind i området, masserer, drejer, løsner  bindevæv, trækker blidt. Målet er at løsne alt hvad der er spændt op. Bindevæv og opspændte muskler “smelter” .  

Da behandlingen er en meget blid tilgang til kroppen, kan det forekomme, at klienten bliver følelsesmæssigt berørt, når vedkommende bliver ”pakket” så forsigtigt ud og slipper spændinger/smerter. Det er helt normalt.  

 

Spinal Release er bygget på en filosofi om, at vores rygsøjle (spine), hvorfra nerverne til de fleste kropsdele og organer udspringer, kan påvirkes af lang tids dårlig kropsholdning, chok, traumer og syg”domme”.

At frigøre (Release) rygsøjlen, er et håndværk som kræver nænsom opmærksomhed og fokus.

For at frigøre rygsøjlen, må man kigge på dens indpakning, altså muskler, sener og indre organer i de omkringliggende områder – som igen er indpakket i væv og hud og til sidst men ikke mindst kikke på vores overbevisning. Når man under behandlingen påvirker huden, påvirkes rygsøjlen og derved centralnervesystem og hjernen, hvor vi normalt ville sige, at vores erfaringer og hukommelse ligger. Men muskelceller kan også huske…… dvs…

Hvis klienten for eksempel har haft konstateret stress, eller været igennem en traumatisk oplevelse, en ulykke eller en sorgfuld periode og gennem længere tid har arbejdet på egen udvikling og/eller har gået til samtaleterapi og egentlig er ”kommet videre”, kan kroppen stadig bære på de gamle ”ar” Disse ar kan opløses, ved i behandlingen at nærme sig kroppens hukommelse langsomt og blidt.